Autoschade uit het verleden

Let bij de aanschaf van een tweedehands auto vooral ook op schade uit het verleden. Op het eerste gezicht kan het er naar uitzien dat de auto in een prima staat verkeert. Sommige schades uit het verleden kunnen echter wel degelijk de kwaliteit en zelfs de veiligheid van de auto beïnvloeden. Denk hierbij aan een chassis dat niet meer de gewenste stevigheid heeft of geheel of gedeeltelijk krom getrokken is door vroegere schades. Of wielophangingen die krom of beschadigd zijn. Dit kan ontstaan zijn door een stevige botsing in het verleden.

 

Kijk tijdens het beschouwen van de auto goed naar de naden van de motorkap, of deze overal mooi en gelijkmatig sluiten en naar eventueel kleurverschil van de lak van de auto rondom. Als de naden niet overal even breed zijn, duidt dit meestal op een schadeherstel, waarbij het regelmatig voorkomt dat het chassis en/ of de wielophanging ook beschadigd is. Ditzelfde geldt ook voor de kofferbak. Let hier ook goed op de naden rondom, of deze overal even breed zijn en of de kofferbak mooi en gelijkmatig sluit, maar ook of de kofferbak droog is van binnen.

 

Naast dergelijke schades is het tevens belangrijk om te controleren of er lekkages zijn of zijn geweest in het motorische gedeelte. Let bij de motor op oliesporen: een vettige motor of oliedruppels aan de onderzijde duiden op een lekkage van het motorblok. Is de motor schoner dan verwacht mag worden, controleer deze dan na de proefrit nogmaals. Een groene uitslag op of rond de radiator duidt ook op een lek, waarbij een eventuele motorschade niet uitgesloten kan worden.

 

Als je er zeker van wilt zijn dat de auto geen schade heeft gehad, kan je onze autoschade check uit laten voeren.


 

Bestel de autoschade + kilometerstand + autowaarde rapport € 9,95                                            
Bestel de autoschade + kilometerstand check rapport € 7,95   

Bestel de autoschade historie rapport € 3,95